top of page

פסטה על בסיס שמן זית, עגבניות וזיתי קלמטה

מצרכים

500 גרם פסטה  

10 עגבניות (רצוי תמר) בשלות חתוכות לרבעים

חצי כוס שמן זית פיקואל של מסיק מגל

3 שיני שום חתוכות גס

1 כוס זיתי קלמטה מגולענים

100 גרם ארטישוק רבעים בגריל

חופן עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות

מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל דנטה. לא לשכוח להוסיף מלח למים.

לחמם מחבת רחבה, להוסיף את שמן הזית, העגבניות, השום, המלח והפלפל. לבשל על אש גבוהה 7 דקות, תוך כדי עירבוב עד לריכוך העגבניות.

להוסיף את הזיתים, הבזיליקום, הארטישוקים והפסטה. לערבב בזהירות ולתקן תיבול אם צריך.

אפשר להוסיף גם 100 גרם גבינת המאירי מפוררת או 100 גרם מוצרלה באפאלו.

בתאבון!!!

bottom of page